IT Services

Lumares helpt u graag bij de keuze en bouw van uw bedrijfsnetwerk. De expertise van onze IT support afdeling ligt bij netwerkbeheer, serverbeheer, cloud opslag, netwerkbeveiliging en virtualisatie.

 

Installatie en configuratie

Wij bouwen en onderhouden computernetwerken. U kan ook bij ons eveneens terecht voor herstellingen en data recovery.

We plaatsen en configureren servers, printers, beveiliging, firewalls en alle andere bijhorende hard- en software voor uw bedrijfsnetwerk. Een netwerk kan volledig op maat en naar uw budget gebouwd en uitgerold worden. Netwerken gebaseerd op Windows en/of Linux zijn mogelijk.Wij bieden ondersteuning op E-mail Servers, Log-on/Aanmeld Servers, Centrale opslag van data, centraal gebruikersbeheer en beveiligen van uw netwerk. Dit zijn maar enkele van onze mogelijkheden.

Contacteer ons met al uw vragen over uw bestaand of nieuw netwerk.

 

Virtualisatie & Cloud

Door gebruik te maken van Virtualisatie en Cloud toepassingen zijn zware investeringen in hardware niet meer noodzakelijk. Er kunnen meerdere toepassingen en services draaien op 1 fysieke server. Hierdoor worden uw servers beter benut en dient u niet voor elke toepassing een nieuwe server aan te kopen.

Lumares is expert in Virtualisatie met VMWare, Open Source Virtualisatie en Cloud VPS Systemen.

 virtualisation

 

OpenSource Software

Ons team is zeer ervaren in Linux (Debian, CentOS, Ubuntu, ...) en OpenSource alternatieven van gekende toepassingen zoals e-mail servers, centraal gebruikersbeheer, netwerk opslag (NAS) en andere diensten. (Zarafa, Zimbra, Samba, FreeNAS, ...)

Waarom OpenSource?

  • De broncode is vrij beschikbaar en kan aangepast worden naar wens.
  • Opensource software heeft geen dure (soms zelfs gratis) en duidelijke licentie kosten.
  • Licenties, overeenkomsten en gebruiksvoorwaarden zijn steeds duidelijk en to-the-point.
  • De noodzakelijk hardware specificaties liggen aanzienlijk lager dan bij Windows systemen.

 

Door gebruik te maken Virtualisatie en OpenSource Software ligt de TCO (Total Cost of Ownership) gevoelig lager, wat resulteert in lagere kosten voor de IT infrastructuur binnen uw bedrijf.